U blagom porastu nivo rijeke Bosne, najviše padavina registrovano u Sarajevu

Usljed padavina koje su zabilježene u proteklom periodu u Bosni i Hercegovini zabilježeno je blago povećanje vodostaja rijeka posebno u centralnoj Bosni.

Tako je nivo rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) na razini 184 centimetra i ima tendenciju rasta, a raste i nivo rijeke Bosne u Zenici koji je na razini 118 centimetara.

Nivo rijeke Lepenice u Kiseljaku je na nivou od 72 centimetra i ima tendenciju rasta.

Iako su na području Sarajeva također zabilježene padavine nivo rijeke Miljacke, za sada stagnira, a na razini je 131 centimetar.

Nivo rijeke Une u Martin Brodu stagnira i na razini je 78 centimetara, a u stagnaciji je i nivo rijeke Sane u Vrhpolju koji je na nivou 93 centimetra.

Razina rijeke Bile u Han Biloj je na razini od 58 centimetara i također stagnira.

Inače, najviše padavina u proteklom periodu registrovano je na području Sarajeva 17 milimetara po metru kvadratnom, dok je na području Han Pijeska palo 10 milimetara kiše po metru kvadratnom.

U Mrkonjić Gradu evidentirano je 8, Bugojnu, Višegradu i Zenici registrovano je po 7, na Ivan Sedlu i Foči po 6, Sokocu 5, Bileći 4, Bihaću, Sanskom Mostu i na Bjelašnici po 3, Doboju, Livnu i Srebrenici po 2, te Tuzli i Prijedoru po 1 milimetar padavina po metru kvadratnom.

federalna.ba/AA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU