U Bugojnu potpisani ugovori o subvencioniranju plata tokom pandemije

Korisnici prava na subvencioniranje pedeset posto najniže neto plate za april i maj 2020. s područja bugojanske općine, potpisali su ugovore na osnovu kojih će im biti dodijeljena novčana sredstava.

-Potpisana su 154 ugovora za dodjelu finansijskih sredstava pravnim subjektima i fizičkim osobama kojima je naredbama štabova civilne zaštite bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u uvjetima pandemije COVID-19 – kazala je Bahira Abdibegović iz resorne općinske službe.

Dodaje da su predviđena sredstva dobrodošla svim subjektima s teškoćama u radu u tom periodu, te da su one i danas, u velikoj mjeri, prisutne kod većine njih.

-Dobro je, svakako, što je Ministarstvo privrede našlo način da pomogne privrednim subjektima, čiji je rad privremeno bio zabranjen. Vjerujem kako će problemi izazvani virusom postepeno prolaziti, i da ćemo u narednom periodu svi lakše izvršavati svoje društvene i poslovne aktivnosti – istaknula je.

Kantonalno ministarstvo privrede će, na osnovu dvaju javnih poziva koji su provedeni po odluci Vlade SBK-a, potpisati ugovore s 1.880 pravnih subjekata, kojima će po navedenom osnovu biti isplaćen ukupan iznos od 1.325.590 KM.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU