U četvrtak ispod Sahat-kule u Donjem Vakufu premijera predstave „Kad smo rođene“

U okviru projekta Osjeti Teatar, koji realizuje Studio teatar sa svojim partnerima, 15.07.2021. godine u 21:00 sat u Donjem Vakufu ispod Sahat-kule, na otvorenom, bit će premijerno odigrana predstava „Kad smo rođene“, autorice Amile Terzimehić.

U samoj predstavi učestvuju učesnice projekta Osjeti Teatar iz Donjeg Vakufa koje su pod mentorstvom glumice Amile Terzimehić u posljednja četiri mjeseca spremale predstavu koja će svoje prvo premijerno izvođenje imati u četvrtak, 15. jula, a prvo reprizno izvođenje imati na Festivalu kulture u Busovači. Ovo je predstava koja priča priču o djevojčicama, djevojkama i ženama budućnosti, ali i osvrčući se na prošlost. Da li mladi imaju svoju viziju budućnosti i kakva je? I zbog čega je baš takva? Koje su potrebe, stavovi i vrijednosti mlade generacije i šta su naučili od prošlih generacija?

Predstava je dokumentarnog karaktera i samim tim se bavi autobiografskim pričama koje su lične i autentične. Fizički dio predstave je baziran na postdramskom plesu te akcentuje žensko tijelo kroz vrijeme. Ples je poezija, a poezija je ženskog roda. U predstavi igraju Amina Vinčević, Ajla Škiljan, Ilma Alkić, Sajra Softić, Emina Ramljak, Emina Softić, Zemira Čavak i Esma Čaluk. U slučaju kiše, predstava će se igrati na sceni Doma kulture, koji su ujedno i koproducenti u samom nastanku predstave.

Projekat Osjeti Teatar  se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

u četvrtak ispod sahat-kule u donjem vakufu premijera predstave „kad smo rođene“
u četvrtak ispod sahat-kule u donjem vakufu premijera predstave „kad smo rođene“
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU