U Crkvi Svetog Josipa u Zenici služeno misno slavlje povodom Uskrsa

Misnim slavljem u Crkvi Svetog Josipa u Zenici katolički vjernici danas su obilježili dolazak jednog od najvažnijih blagadana –Uskrs. Misno slavlje predvodio je župnik don Davor Topić koji je kazao da je za Kršćane najveća svetkovina događaj Kristova uskrsnuća.

Taj događaj nas hrabri, hrabri nas u onoj svakodnevnici, u našoj vjeri. Ono što je najvažnije jeste da mi i danas možemo imati iskustvo Božije ljubavi u svom životu. Uskrs prije svega obilježavamo postom, vrijeme korizme koje traje 40 dana, onda ulazimo u vazmeno trodnevlje kada slavimo veliki četvrtak, veliki petak i veliku subotu. Na veliku subotu slavimo misu bdijenja, jednu prekrasnu misu kroz simboliku tame i svijeća, jednog svjetla koje opet nekako iznova poziva u naša srca da mrak nema zadnju riječ i grijeh u našem životu da uistinu možemo biti prosvjetljeni, naša povijest života takva kava jeste možda često i ranjena, ali može biti iznova prosvjetljena i dati smisao svakom životu pa u tom duhu jeste evo slavlje Uskrsa“, kazao je don Davor Topić, župnik Župe Svetog Josipa u Zenici.

don davor topić

Mnogobrojni vjernici bili su danas na misnom slavlju. Ovaj blagdan mnogi su iskoristili da iz inostranstva dođu u Zenicu i tu obilježe Uskrs. Jedan od njih je i Goran Anić iz Zagreba.

Uskrs za mene znači neki početak novi, neko novo razrješenje, idemo dalje u život. Uskrs provodimo u obiteljskom krugu, odavde su mi roditelji, mama je još ostala tu pa dolazimo malo kod nje da se skupimo bar na blagdane te kad stignemo“, kaže Anić.

u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa
goran anić

Uskrs je najveći i najvažniji kršćanski blagdan. Njime kršćani slave jednu od centralnih vjera, Isusovo uskrsnuće. Simbol Uskrsa je jaje, koje predstavlja rađanje, odnosno novi život. (N. Glibo)

u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa u crkvi svetog josipa u zenici služeno misno slavlje povodom uskrsa

The post U Crkvi Svetog Josipa u Zenici služeno misno slavlje povodom Uskrsa appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU