U dodiru sa prirodom – projekt British Council-a i Vlade SBK

Ured za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu Vlade Srednjobosanskog kantona u saradnji sa British Council-om realizira projekt “In touch with nature“, koji je finansiran od strane EU.

Ovaj projekt je osmišljen kao način djelovanja na svijest školske djece da od ranije dobi uče o važnosti upravljanja i razvrstavanja otpadom i reciklažom, kroz školu i širu zajednicu, izvijestili su iz Vlade SBK.

U okviru projektnih aktivnosti bit će nabavljeni zeleni otoci za 5 škola na području Srednjobosanskog kantona, kao i provedeni prikladni edukativni sadržaji i radionice koji tretiraju oblast ekologije.

“Cilj projekta je da se napravi iskorak ka kvalitetnijem upravljanju otpada i nastojanjima da očuvamo ekološki čistu i zdravu sredinu, da se razvije i stvori pozitivna atmosfera u pogledu ekologije i rada na očuvanju čiste životne sredine, kroz školu i dodatne projektne aktivnosti koje se odnose na očuvanje prirode i prirodnog bogatstva u lokalnoj zajednici i šire”, stoji u saopćenju.

(FENA) N. M.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU