U Donjem Vakufu održan seminar na temu primjene Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH

Obrtnička komora Srednjobosanskog kantona uz podršku Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona danas je u Donjem Vakufu organizovala seminar na temu primjene Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH i novih tereta za obrtnike i privrednike.

Na početku prisutnima se obratila predsjednica Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona Dijana Biletić, koja je istakla da je u cilju lakšeg razumjevanja organizovan besplatni edukacijski seminar, kroz koji se obrtnici i svi drugi zainteresovani mogu upoznati sa novim propisima.

U nastavku pomoćnik ministra za industriju, poduzetništvo, obrt i rad u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona Zihnija Aganović, kazao je da se stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH uređuju uslovi za njegovu primjenu u praksi, što predstavlja dugoročan proces.

Hasan Hrnjić i Adnan Adžemović, kantonalni inspektori zaštite na radu u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona, održali su prezentaciju o novom Zakonu i uslovima koje postavlja, novim pojmovima, obavezama poslodavaca u cilju sigurnosti i zaštite zdravlja radnika. Naglasili su da su svi obrtnici kao i sva ostala pravna lica dužni svoje poslovanje prilagoditi novim propisima.

Uz aktivno učešće pomoćnika ministra i inspektora, seminaru su ispred Ministarstva privrede prisustovali glavni kantonalni inspektor Enis Ajkunić i viši stručni saradnik za obrt Mujo Ćejvan.


bug.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU