U DUHU TRADICIJE / Mješovita srednja škola „Travnik“ niže nove uspjehe

Mješovita srednja škola „Travnik“ zajedno sa svojim učenicima nastavlja nizati uspjehe.

Naime, u petak, 6. decembra 2019. godine, u Mostaru, na Svečanoj manifestaciji dodjele nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini, učeniku ove škole Eminu Mulaimoviću uručena je diploma kao jednom od najboljih učenika srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine, a Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“ priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju.

Diplome i priznanja uručila je prof. dr. Elvira Dilberović, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Iza ove diplome i priznanja stoji želje, volja i znanje, a sve je to vidljivo iz rezultata takmičenja na kojima je Emin Mulaimović učestvovao:

– u prvom razredu osvojeno 1. mjesto i na Školskom i na Kantonalnom takmičenju iz matematike;

– u drugom razredu osvojeno 1. mjesto na Školskom takmičenju iz matematike i fizike, a na Kantonalnom takmičenju 1. mjesto iz matematike i 3. mjesto iz informatike;

– u trećem razredu osvojeno 1. mjesto na Školskom takmičenju iz matematike, fizike i informatike – iz oblasti programiranja i iz oblasti upotrebe micresoft paketa, na Kantonalnom takmičenju 1. mjesto iz matematike, fizike i oblasti informacione tehnologije i 2. mjesto na Federalnom takmičenju iz matematike.

Našem Eminu Mulaimoviću, kao i profesorima koji su doprinijeli ovakvim Eminovim rezultatima i uspjehu Mješovite srednje škole „Travnik“ upućujemo iskrene čestitke u iščekivanju novih, a ovako dobrih rezultata, poručili su iz škole.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU