U Gradskoj upravi Zenica predstavljen Projekat „EU4Energy – Podrška Evropske unije energetskom sektoru u BiH“

U Gradskoj upravi Zenica održan je sastanak na kojem je predstavljen Projekat „EU4Energy – Podrška Evropske unije energetskom sektoru u BiH“, a sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Zenica, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te eksperti s projekta EU4Energy.

Projekat pruža tehničku podršku Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u komunikaciji teme pravedne tranzicije, podizanju svijesti o procesima pravedne tranzicije, kao i podizanju kapaciteta lokalne uprave u pripremi preduvjeta za razvojne procese s ekonomskog aspekta.

Osim osnovnih elemenata pravedne tranzicije, na sastanku su istaknuti i primjeri dobre prakse iz Evropske unije kad je u pitanju pravedna tranzicija, a učesnici sastanka su se dotakli i razvojnih ekonomskih potencijala Grada Zenica.

Zaključeno je kako je za provođenje procesa pravedne tranzicije neophodno prije svega pripremiti i izraditi strateške dokumente koji će definirati pitanje tranzicije energetskog sektora te da će u ove aktivnosti biti uključene jedinice lokalne samouprave i kantoni.

The post U Gradskoj upravi Zenica predstavljen Projekat „EU4Energy – Podrška Evropske unije energetskom sektoru u BiH“ appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU