6 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

U Ilijašu druženje mladih nogometaša / Preko sto dječaka ŠF“TEMPO“Ilijaš i FK“MLADOST“ Župča uživali u igri

Na gradskom stadionu u Ilijašu,po sunčanom vremenu i na dosta dobrom travnjaku,održani su mečevi mladih nogometaša iz ekipa Škola fudbala“TEMPO“ Ilijaš i FK „MLADOST“ Župča.

Mladi nogometaši uzrasta od 7 do 11 godina,pod budnim okom svojih trenera,pred velikim brojem gledatelja pokazali su svoje trenutno znanje,talenat,volju za igrom.

Bilo je dosta dobrih akcija,bravoroznih odbrana vratara,sjajnih šuteva,velemajstorskih zgoditaka…a što je često puta nagrađivano salvama aplauza na otvorenoj sceni od prisutnih ljubitelja nogometa.Iako su još relativno mali,kod mnogih od njih je već primjetan izuzetan potencijal i sigurno da će se o dosta njih u budućnosti dosta dobrog ćuti.

Ono što je bilo fascinantno i zadivljujuće je njihova volja za igrom,želja za pobjedom,htijenje da budu bolji od svojih protivnika i da svojim potezima „očaraju“ svoje saigrače,trenere,roditelje,prijatelje.Veliki plus u njihovom razvoju i treniranju daju njihovi treneri,u oba kluba,koji su svi vrsni pedagozi,stručnjaci,bivši igrači koji im imaju i znaju dosta toga pokazati i naučiti ih brojnim nogometnim vještinama i „trikovima“.

Sigurno da i u ovim sadašnjim generacijama ima igrača koji će jednoga dana zaigrati za Sarajevo,Čelik,Željezničar,Borac,Rudar(Kakanj)…kao što su to svojevremeno učinili čuveni igrači: Begić,Odović,Avdukić,Savić,Čorbo,Bajić,Mešetović,Ćosić,Omerhođić,Muratović…koji su ponikli u Župči i Ilijašu.

 

- Oglašavanje -

 

 

 


Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA

 

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima