U Kantonu Sarajevo od danas otvorene bašte i terase – TNTPortal

Kafići i restorani u Kantonu Sarajevo od danas mogu usluživati goste u otvorenim baštama i na terasama.

Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se tiču razmaka stolova, maksimalno 20 gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski, navodi se u odluci Vlade Kantona Sarajevo koja je donesena u petak, 9. aprila.

Od danas je u Kantonu Sarajevo dozvoljen i rad fitnes-centara i teretana isključivo za individualne treninge. Za svaku osobu potrebno je sedam metara kvadratnih, a u sali ne smije biti više od 20 lica.

Dozvoljen je i rad produženog boravka za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

U odluci se navodi da će se vaspitno-obrazovni proces i dalje odvijati online osim praktičnih vježbi i ispita za studente, koji će se održavati u prostorijama visokoškolskih ustanova u grupama do 20 studenata i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Rad javnih bazena ostaje zabranjen, osim trenažnih procesa u bazenima koji su predviđeni za plivače i paraplivače, reprezentativce i profesionalne vaterpolo ekipe uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Ove mjere trajaće do 19. aprila.

federalna.baIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU