U martu počinje izgradnja privatne bolnice vrijedne 100 miliona KM


18.02.2021. 17:27 /
Izvor:
Akta.ba

Na području sarajevske općine Novi Grad Sarajevo uskoro će početi izgradnja savremene privatne bolnice.

Riječ je o zajedničkoj domaćoj i stranoj investiciji čija će vrijednost biti veća od 100 miliona KM.

Investitori su već uplatili rentu za prvu fazu izgradnje. Procedura izbora izvođača radova je pri kraju i radovi na izgradnji bolnice trebali bi početi već u martu, najavio je načelnik ove lokalne zajednice.

Bolnica će biti smještena u blizini Doma zdravlja Novi Grad što će predstavljati svojevrstan zdravstveni kompleks na području ove općine.

Studija o funkcionisanju ove bolnice je vrlo ozbiljno urađena. To je uradio Medicinski univerzitet iz Beča. Prema karakteru i broju klinika to bi trebala biti opća bolnica. Njena ukupna vrijednost je oko 60 miliona eura“, kazao je za TVSA načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Nova zapošljavanja

Izgradnja i puštanje u funkciju jedne ovakve institucije trebala bi podići standard kada je riječ o zdravstvenoj usluzi a osim toga to je prilika da se otvore nova radna mjesra ali i zadrži medicinski kadar u našoj zemlji.

Ja mislim da će to biti prilika za mnoge mlade ljekare i za mnoge vrhunske ljekare da ostanu u našoj zemlji i da rade u uslovima koje im zbog zakonskih ograničenja javni sektor ne može ponuditi“,  kazao je Efendić.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU