22.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH na svojo današnjoj sjednici razmatrat će, među ostalim, informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj proračunskoj podršci Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Riječ je o energetskom paketu koji je predstavljen 28. listopada ove godine tijekom posjeta predsjednice Europske komisije našoj zemlji. U okviru tog paketa, za zapadni Balkan je predviđena podrška od 500 milijuna eura, a od čega je 71 milijun za saniranje posljedica poskupljenja energenata za privredu i ugrožena domaćinstva u BiH.

Prema prijedlogu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Federalna vlada bi trebala razmatrati i odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na koridoru Vc, i to Tarčin – Konjic u dužini od 20,2 km, te tunela Prenj dužine 12 km.

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za utvrđivanje odluke o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u FBiH za period od 2022. do 2027. godine.

Na dnevnom redu je i uredba o postupku dokazivanja ispunjenosti općih i posebnih uvjeta za imenovanje u tijela uprave, nadzora i rukovodstva u federalnim ustanovama socijalne zaštite, koju je predložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem priopćenja, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU