U Muzeju Grada održan program povodom Dana nezavisnosti

U sklopu programa obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras je Muzeju grada Zenica otvorena izložba patriotskih slika, te održana tribina na kojoj je bilo riječi o ovom značajnom datumu. Ovom prilikom izložene su slike umjetnika Munira Tufekčića i Emina Skomorca.

U proteklih nekoliko dana imali smo niz događaja i aktivnosti na obilježavanju Dana nezavisnosti kako bi smo se prisjetili tog referendumskog dana kada je narod Bosne i Hercegovine izabrao suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Evo večeras u Muzeju Grada Zenica imamo izložbu slika umjetnika Munira Tufekčića i Emina Skomoraca“, kaže Vernes Menzilović, predsjednik komisije za obilježavanje značajnih datuma Grada Zenica.

Kao i prošle, tako i ove godine u saradnji sa Udruženjem Bosanska čast izlažemo naše slike. Moji motivi su Bosna i Hercegovina, Bosna u malom, to ja uvijek govorim. To sam ja Bosna i Hercegovina“, kaže Munir Tufekčić jedan od autora koji je večeras izlagao svoje slike.

Izložba slika u Muzeju Grada Zenica biće otvorena narednih sedam dana.

Tokom tribine o referendumu i onome što je uslijedilo poslije toga govorili su prof.dr. Edin Bujak, prof.dr. Mirsad Hadžikadić i Vernes Menzilović. Nakon predavanja uslijedila je i panel diskusija sa posjetiocima.

Dan nezavisnosti je jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, on je odredio put i sudbinu Bosne i Hercegovine da bude nezavisna i samostalna država i mi moramo da takve datume čuvamo i baštinimo“, kaže Menzilović.

U organizaciji Udruženja Bosanska čast koje je nosilac svih aktivnosti, sutra u 8,30 sati na Papirnoj počinje centralno obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. (N. Glibo)

The post U Muzeju Grada održan program povodom Dana nezavisnosti appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU