U MZ “Švrakino Selo III”, u ulici Kenana Demirovića, gradit će se sportsko i dječije igralište

Stanovnici mjesne zajednice “Švrakino Selo III” dobit će nove sportsko rekeracione sadržaje koji će upotpuniti svakodnevni život u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo. U ulici Kenana Demirovića gradit će se dječije i sportsko igralište.

U ovoj ulici u toku su radovi na izgradnji potpornog zida i proširenja prilazne saobraćajnice budućem sportsko rekretivnom kompleksu, a dolaskom ljepšeg vremena započet će izgradnja sadržaja za djecu i omladinu.

Projektom je predviđena izgradnja sportskog terena i dječijeg igrališta, čime će najmlađi sugrađani dobiti novo mjesto za igru i zabavu, a oni nešto stariji mjesto za sportske i rekreativne aktivnosti.

Zbog specifične konfiguracije terena radovi će se izvoditi na dva nivoa sa betonskim zidovima i pločama, a cijelo igralište će biti ograđeno panelnom ogradom.

Na prvom nivou planirana je izgradnja sportskog terena za mali nogomet i basket površine 560 metara kvadratnih sa tribinama, dok će se na drugom nivou graditi dječije igralište površine 220 metara kvadratnih.

Igralište će biti opremljeno modernim mobilijarom i gumenom podlogom. Djeci će na raspolaganju biti kula sa toboganima, ljuljačke, klackalice i njihalice.

Cijeli prostor će biti upotpunjen parkovskim klupama i korpama za otpatke, a jedan dio igrališta će biti hortikulturno uređena zelena površina.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU