U naselju Smajići u toku rekonstrukcija preko 900 metara puta

u naselju smajići u toku rekonstrukcija preko 900 metara puta

U zeničkom selu Gornji Smajići, Mjesna zajednica Bistričak, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta.

Radovi se izvode u sklopu realizacije rekonstrukcije i investicionog održavanja putne mreže za 2020. godinu, a sredstva u iznosu oko 76.000,00 KM osigurana su iz Budžeta Grada Zenica.

Radi se projektu čija je realizacija počela krajem prošle godine, međutim složena konfiguracija terena nije dozvoljavala završetak radova tokom zimskih mjeseci.

Projektom je predviđeno asfaltiranje dionice puta u dužini 240 metara sa izgradnjom potpornih zidova. Također, planirano je i rješavanje odvodnje.

„Još od 1985. godine kada smo izdvajali sredstva iz samodoprinosa, čekamo ovaj put. Bivša vlast dolazila je, obećavala, međutim nikada stanovnici Gornjih Smajića nisu dobili obećavani asfalt. Kako bi autobus mogao nesmetano saobraćati kroz selo potrebne su određene korekcije projekta i vjerujemo da će nadležna gradska Služba i gradonačelnik Fuad Kasumović kojem smo neizmjerno zahvalni na ovom projektu, pozitivno odgovoriti kako bi se trajno riješio problem puta u ovom naselju“, kaže Hasan Halilović, predsjednik Mjesne zajednice Bistričak.

Radove izvodi firma „GEO-PUT“ d.o.o. Maglaj, koja je nakon provedenog postupka javne nabavke izabrana za izvođača.

„Radovi su počeli prošle godine. Nažalost, zbog složenosti projekta i ulaska u zimsku sezonu nismo bili u mogućnosti sve završiti do kraja. Raduje me što sada imamo povoljne vremenske prilike za nastavak radova i što će i mještani Gornjih Smajića konačno dobiti put kakav zaslužuju“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Osim ovog projekta, neposredno pred početak zimske službe ugovoreni su radovi za sanaciju puta u Donjim Smajićima u dužini od preko 700 metara. Nadzorni tim je 12. aprila ove godine ponovo uveo izvođača radova u posao i očekuje se da će radovi krenuti narednih dana.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU