U nastavku akcije Meta uhapšeno 26 osoba, za još četiri se intenzivno traga

U nastavku operativne akcije “Meta”, koja se po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici danas provodi na 39 lokacija u Visokom, Zenici, Mostaru i Širokom Brijegu, uhapšeno je 26 osoba, potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Elvedin Fišek.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK ovu su akciju proveli pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK i u suradnji s Federalnom upravom policije, te uz tehničku asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e.

“Akcijom su tretirane ukupno 32 osobe, od kojih je 26 uhapšeno. Za četiri se osobe intenzivno traga, a jedna je već na izdržavanju zatvorske kazne”, rekao je Fišek. 

Tokom pretresa pronađeni su određeni predmeti koji će biti predmetom vještačenja te korišteni u daljnjem postupku protiv uhapšenih, koji su privedeni na kriminalističku obradu u prostorije MUP-a ZDK. 

Aktivnosti su imale za cilj dokumentovanje krivičnih djela – omogućavanje korištenja opojnih droga te njihova proizvodnja i promet, krivotvorenje isprave, odavanje službene tajne, nedozvoljeno držanje oružja ili posjedovanje eksplozivnih materija.

Na području Širokog Brijega i Mostara uhapšena je jedna osoba, koja se sumnjiči za odavanje službene tajne, ali se, napominje Fišek, ne radi o policijskom službeniku.

bhrt/Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU