U nedjelju u Vitezu Međunarodna motocross utrka otvorenog prvenstva BiH

Međunarodna motocross utrka otvorenog prvenstva BiH održat će se Vitezu u nedjelju, 18.09. 2022. godine sa početkom u 11 sati.

Utrka se održava u organizaciji Motocross kluba Vitez na novoizgrađenoj stazi ”MX Vitez” u Šantićima, mjestu u blizini Viteza.

Predsjednik kluba i višestruki prvak BiH u motocrossu, te vlasnik 16 titula u najjačoj MX1 klasi Dario Čerkez kazao je da su ove godine odlučili prvenstvo posvetiti tragično preminulom Davidu Vidoviću, koji je bio dugogodišnji član Motocross cluba Vitez.

Čerkez je također dodao da je staza uređena prema MS BiH, te da na utrci ove godine očekuju oko 100 vozača iz 20 različitih klubova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, ali i iz Bosne i Hercegovine.

“Vozači iz BiH su sve brojniji i sve boljih vozačkih sposobnosti, tako da se očekuju teške i neizvjesne borbe na utrci u klasama MX65, MX85, MX2, MX1, MX Turist, MX Veteran i poretku klubova”, kazao je Čerkez, te pozvao sve zainteresirane, kako učesnike, tako i gledatelje da dođu u Vitez i uživaju u čarima motocrossa.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU