-2.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

U Neumu sjednica Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

2019-06-21 14:45:05

Deseta sjednica Skupštine Saveza općina i gradova FBiH bit će održana u srijedu, 26. juna, u Hotelu Grand Neum u Neumu, s početkom u 10:30 sati.

Sjednici će prisustvovati načelnici i gradonačelnici s područja Federacije Bosne i Hercegovine, a na njoj je planirano potpisivanje sporazuma o saradnji između Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH.

Potpisnici su saglasni da Savez općina i gradova Federacije BiH ostvaruje aktivnu ulogu u predlaganju zakonskih i drugih akata radnim tijelima i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Inače, centralna tema ovogodišnje Skupštine je predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

Također, direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin podnijet će Izvještaj o radu Saveza za prethodni period.

Sjednici će prisustvovati i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfan Čengić te predstavnici međunarodnih agencija i partnerskih organizacija iz oblasti lokalne samouprave, najavili su organizatori.

- Oglašavanje -

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima