5.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

U Njujorku 40 gradonačelnika svijeta na Harvardu uče i razmjenjuju ideje, među njima i gradonačelnica Sarajeva

Ukazana mi je izuzetna čast da predstavljam Grad Sarajevo na Bloomberg Harvard City Leadership programu koji se održava u New Yorku, kao jedan od 40 stipendista iz cijelog svijeta. Uz sve zajedničke izazove s kojima se gradovi suočavaju, ovo je jedinstvena platforma osmišljena da gradonačelnici međusobno razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih pod mentorstvom svjetskih stručnjaka Harvard Univerziteta, objavila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Program je osmišljen kako bi gradonačelnike opremio alatima za vodstvo i upravljanje kako bi se uhvatili u koštac sa složenim izazovima u svojim gradovima i poboljšali kvalitetu života svojih stanovnika. Privatni sektor ulaže više od 42 milijarde dolara svake godine u razvoj rukovoditelja, ali ne postoji ekvivalent u javnom sektoru. Inicijativa Bloomberg Harvard City Leadership Initiative ima za cilj premostiti ovaj jaz kako bi gradonačelnicima pomogli da se razviju u lidere.

Gradonačelnici su se ove sedmice pridružili profesorima Harvarda i renomiranim stručnjacima za menadžment u New Yorku na četverodnevnom, impresivnom iskustvu u učionici.

www.tvsa.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU