U Njujorku 40 gradonačelnika svijeta na Harvardu uče i razmjenjuju ideje, među njima i gradonačelnica Sarajeva

Ukazana mi je izuzetna čast da predstavljam Grad Sarajevo na Bloomberg Harvard City Leadership programu koji se održava u New Yorku, kao jedan od 40 stipendista iz cijelog svijeta. Uz sve zajedničke izazove s kojima se gradovi suočavaju, ovo je jedinstvena platforma osmišljena da gradonačelnici međusobno razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih pod mentorstvom svjetskih stručnjaka Harvard Univerziteta, objavila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Program je osmišljen kako bi gradonačelnike opremio alatima za vodstvo i upravljanje kako bi se uhvatili u koštac sa složenim izazovima u svojim gradovima i poboljšali kvalitetu života svojih stanovnika. Privatni sektor ulaže više od 42 milijarde dolara svake godine u razvoj rukovoditelja, ali ne postoji ekvivalent u javnom sektoru. Inicijativa Bloomberg Harvard City Leadership Initiative ima za cilj premostiti ovaj jaz kako bi gradonačelnicima pomogli da se razviju u lidere.

Gradonačelnici su se ove sedmice pridružili profesorima Harvarda i renomiranim stručnjacima za menadžment u New Yorku na četverodnevnom, impresivnom iskustvu u učionici.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU