U Novom Travniku izložba ‘Sport u mome gradu, BiH i regiji’

Izložba “Sport u mome gradu, BiH i regiji”, autora Velimira Bugarina, bit će otvorena u četvrtak u Novom Travniku, a posjetitelje očekuje mnoštvo informacija o najuspješnijim sportašima u regiji te najvećim rivalima na sportskim terenima.

Autor izložbe Velimir Bugarin kaže za Fenu da je izložba zamišljena kao svojevrsni hommage najvećim klubovima i sportašima iz BiH i regije, a eksponate, poput dresova, medalja i fotografija, donirali su brojni sportski klubovi iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

– Prvi dio izložbe posvećen je sportu u Novom Travniku, a drugi dio sportu u BiH i regiji. Osobito je zanimljiva originalna oprema gotovo nepoznatih sportova u našoj sredini, poput hokeja, američkog nogometa i bejzbola – istaknuo je Bugarin.

Kako je kazao, cilj mu je da se mladi informiraju o povijesti sporta, kako u BiH, tako i u susjednim državama.

– Malo tko od mlađih generacija zna da je BiH dala tri europska klupska prvaka. Novi Travnik je mala sredina u kojoj baš i nema nekih događanja, tako da je cilj napraviti nešto novo i zanimljivo, prvenstveno za djecu, a potom i odrasle. Nakon što smo dva puta izložbu odgodili zbog nedostatka financijske podrške, treća sreća bila je ključna – naglasio je Bugarin.

Ističe da je na pripremi izložbe radio godinu dana, želeći prikazati sport na zanimljiv i neuobičajen način.

– Tijekom godinu dana poslao sam više od 1.200 e-mailova, 50 zamolbi sam uputio poštom, te sam obavio more telefonskih poziva. Izložbu su podržali brojni klubovi, te sportski savezi iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ali je zaista razočaravajuće što to nije učinio nijedan sportski savez u BiH – naglasio je.

Izložba “Sport u mome gradu, BiH i regiji” bit će otvorena u četvrtak, 5. prosinca, u Domu kulture u Novom Travniku, s početkom u 19 sati.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU