U okviru priprema za sajam turizma najavljena rekonstrukcija dvorane ‘Mirza Delibašić’

U okviru priprema za održavanje Međunarodnog sajma turizma “Sarajevo Destination Festival“, koji će biti održan od 25. do 27. aprila 2024. godine, najavljena je rekonstrukcija dvorane “Mirza Delibašić”.

Ministarstvo će sredstvima od 880.000 KM sufinasirati realizaciju projekta, koja između ostalog podrazumijeva i adaptaciju sajamske dvorane, odnosno rekonstrukciju plafona u dvorani “Mirza Delibašić”, nabavku itisona, crnog platna za uređenje dvorane, gradnju zavjesa, specijalnog platna za tribine, sanaciju dotrajalih toaleta, te nabavku tehničkih pomagala neophodnih za organizaciju sajmova, kao što su led displeji, led rasvjeta za dvoranu i D1 i D2, te brojači posjeta.

Organizatori sajma turizma, Vlada i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica KS i KJP Centar “Skenderija”, očekuju da će sajam biti mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija država regije, Evrope, svijeta.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od država učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU