U Općini Bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata – Bug.ba

U Kristalnoj sali općine Bugojno upriličena je svečana dodjela ugovora studentima, dobitnicima stipendije za akademsku 2021/2022. godinu.
Pravo na stipendije u mjesečnom iznosu od 100 KM ostvarilo je 197 studenata iz Bugojna, na čije račune će ova sredstva biti uplaćivana deset mjeseci. Bugojno je među rijetkim općinama u FBiH koja će svim studentima koji su aplicirali, a koji ispunjavaju kriterijume dodijeliti stipendiju.

Prisutnima su se obratili: Hasan Ajkunić načelnik Općine Bugojno, Haris Haznadarević pomoćnik načelnika za Službu za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu Lucija Pavlović i Salih Gurbeta vijećnici u Općinskom vijeću Bugojno. Prilikom obraćanja pozdravili su prisutne, te čestitali studentima koji su dobili stipendije i naglasili da je ulaganje u mlade ljude najbolje i najveće ulaganje.

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, naglasio je da je ovo jedan od važnijih događaja za općinu Bugojno, jer je obrazovanje i sticanje znanja najvažnije, te pozvao studente da provjere žiro račune na ugovorima jer se prije dešavalo da zbog jednog pogrešnog ugovora čekaju ostali stipendisti.
Pravo na dodjelu stipendija imali su redovni studenti koji imaju prebivalište na području općine Bugojno najmanje šest mjeseci prije prijave na Konkurs i koji se školuju u Bosni i Hercegovini. Pravo na dodjelu stipendija nisu imali: vanredni studenti, studenti apsolventi, studenti koji su u tekućoj studijskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovno upisali istu godinu studija, studenti koji primaju stipendiju od drugog davaoca, studenti koji sa danom objave konkursa navršavaju 26. godina života i studenti koji već imaju završen jedan od fakulteta.u općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.bau općini bugojno potpisani ugovori o stipendiranju 197 studenata - bug.ba


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU