U petak obilježavanje 30. godišnjice 306/706. brdske brigade Armije RBiH

Centralna manifestacija obilježavanja 30. godišnjice 306./706. brigade Armije RBiH održat će se u petak, 23. decembra 2021. godine u Mehurićima, mjestu nadomak Travnika.

Predsjednik Organizacijskog odbora, jedan od nekadašnjih komandanata brigade Munir Karić naglasio je da 306/706 brigada kao historijska činjenica ima svoju historijsku ulogu u očuvanju i odbrani Bosne i Hercegovine.

„Narasla iz naroda Biljanske doline, djelujući u sistemu rukovođenja i komandovanja Armija Bosne i Hercegovine, nije izgubila nijednu bitku, niti stopu bosanske zemlje“, kazao je Karić.

Dodao je da su jedinice ove brigade djelovale i izvan zone odgovornosti, od sarajevskog preko visočkog, viteškog, turbetskog, bugojanskog do kuprešskog ratišta.

Uz svečanu akademiju i bogat kulturno-zabavni program, manifestacijom koja se održava u organizaciji demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godine, nastoji se ukazati na ogroman značaj brigade u oslobađanju okupirane teritorije.

Odavanje počasti svima koji su dali svoje živote za slobodu, nezavisnost i suverenitet države BiH započelo je nekoliko dana ranije, nizom vjerskih i spotskih sadržaja kao i posjetom mezarjima.

Svečana akademija povodom obilježavanja 30. godišnjice 306./706. brdske brigade Armije RBiH biće održana u Mehurićima“ sa početkom u 18:30 sati.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU