U petak počinje 5. Košarkaški kup kraljevskog grada

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u Jajcu će biti svečano otvoren 5. Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2005. godine i mlađe.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledaoci i ljubitelji košarke će imati priliku da vide preko 120 najtalentiranijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

-Turnir što se tiče organizacije možemo početi, ekipe stižu u petak. Naravno pred nama organizatorima je dug vikend, revija košarke 14 utakmica za vikend. Što nije malo za gledatelje, a naravno bit će počašćeni s najljepšom dječjom košarkom u regionu, poručuju organizatori.

Iz godine u godinu želja ljudi u Košarkaškom klubu „Vodopad” Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju s najboljima tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regiona.

Prošlogodišnji pobjednik turnira OKK „Spars Realway“ će imati itekako težak zadatak ako žele da zadrže primat na jednom od najboljih i najjačih turnira u BiH, ali i šire.

U grupi A snage će odmjeriti OKK „Spars Realway“ Sarajevo, KK“Sava“ Beograd, KK „Cedevita Olimpija“ Ljubljana te HKK „Zrinjski“ Mostar. Pored domaćina tunira KK „Vodopad“ Jajce, u grupi B igrat će još i KK „Cedevita Junior“ Zagreb, KK „Budućnost“ Bijeljina i FKSE „Szekszárd“.

Prva utakmica igra se u petak, 21.2.2020. godine u 16 sati, a sastaju se OKK „Spars Realway“ i HKK „Zrinjski“. Zvanično otvaranje turnira predviđeno za 19 sati utakmicom između domaćina KK „Vodopad“ i KK „Budućnost“. Finalna utakmica planirana je za dva dana kasnije.

Ovaj turnir se igra u Gradskoj dvorani Jajce, a organizator turnira je KK „Vodopad“ u saradnji s Općinom Jajce i brojnim sponzorima.

(Jajce Online)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU