-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  U ponedjeljak koncert klasične muzike „Ljetna promenada 3“

  ()

  Mlade tuzlanske umjetnice Ena Ovčina i Katarina Pavljašević redovno nastupaju na koncertnim podijumima širom regije, ali i u Tuzli, gdje već godinama imaju publiku koja ih prati i podržava. I ove godine u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli 2019.“ održaće koncert „Ljetna promenada“. Riječ je o tradicionalnom koncertu, koji je već treću godinu sastavni dio manifestacije „Ljeto u Tuzli“ i istinska je poslastica za ljubitelje klasične muzike. Ena se nakon uspješnog školovanja u Zagrebu  vratila u Tuzlu, a Katarina je IV razred Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“  u Beogradu.

  „Moram istaći naše zadovoljstvo što naši koncerti u Tuzli polako prerastaju u tradicionalne. Mi smo mlade umjetnice, koje sarađuju već duži niz godina i kojima je uvijek posebno zadovoljstvo nastupati pred tuzlanskom publikom – ističe Ena Ovčina, profesorica klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.

  Ljetna promenada je projekat Udruženja „Star Art“ koje je kao jedan od svojih prevashodnih ciljeva postavilo upravo podršku mladim tuzlanskim muzičkim umjetnicima. Kroz različite manifestacije omogućavaju im koncertne nastupe, ali i razmjenu iskustava sa muzičarima iz regije.

  „Veliku zahvalnost za kontinuitet „Ljetne promenade“ dugujemo Gradu Tuzla, koji je prepoznao i već tri godine podržava naš koncert, tj. Uvrštava ga u program manifestacije „Ljeto u Tuzli“. Ena i ja odlično sarađujemo  i dobro se osjećamo kad smo na sceni zajedno. „

  Na ovogodišnjoj Ljetnoj promenadi šansu da se predstave tuzlanskoj publici dobiće i tri učenika početnih razreda Osnovne muzičke škole, Elena Stjepić na violini, te Amina Pepić i Nikola Pavljašević na klaviru.

  Na koncertu „Ljetna promenada 3“ biće izvedena djela Bacha, Schumana, Wieniavskog, Sarasatea i drugih.

  Koncert Ljetna promenada biće održan u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u ponedjeljak 8. Jula u 20,00 sati. 

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO