U Poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane

Odlika svakog muslimana, vjernika jeste činjenje dobra. Činjenje dobra prema sebi, svojoj porodici, društvenoj zajednici. Na ovaj vid dobročinstva podstiče nas predaja koju bilježi Buhari, a koju prenosi Ibn Abbas r.a. u kojoj se kaže: ”Poslanik je bio najdarežljiviji čovjek, a najdarežljiviji je bio u mjesecu ramazanu kada mu je dolazio Džibril. Dolazio mu je svake ramazanske noći da bi ga podučavao Kur’anu, tako da je Poslanik s.a.v.s. postajao blaži od blagog povjetarca u činjenju dobra”.

Činiti dobro prema djeci i starijim osobama ima posebnu težinu. Svjesni toga u džematu Poratje večeras je organizovan iftar za najmlađe i one u trećoj životnoj dobi. Mirzet Skopljak, efendija Samed Šuvalić, te Kenan Skopljak i Senedin Skopljak organizovali su iftar za 85 dječaka i djevojčica i starijih osoba džemata Poratje.

Večeras smo tradicionalno upriličili iftar za najmlađu raju i džematlije u našem džematu Poratje. Posebno smo obratili pažnju na najstarije i one koji najviše borave u džamiji. Uz pomoć dobrih ljudi obezbjedili smo 85 iftara. Masallah!  Zahvaljujemo se svima, da Allah nagradi sve dobre ljude, poveća im nafaku i njihove porodice nagradi zdravljem i bereketom“, poručili su organizatori.

Večerašnje slike iz džemata Poratje poruka su svima nama da se zapitamo jesmo li danas dovoljno učinili i hoćemo li dovoljno učiniti sutra? Razmislimo! (N. Glibo)

u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane u poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane

The post U Poratju organizovan iftar za najmlađe i najstarije mještane appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU