U prometnoj nesreći poginuo 62.godišnjak iz Travnika


Dana 08.04.2024. godine u 13,45 sati u mjestu Kadarići, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila „Ford Fiesta“, kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku. Od zadobijenih povreda, na licu mjesta stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14,43 sati.

Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

MUP Kantona Sarajevo

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU