-1.1 C
Sarajevo
Subota, 28 siječnja, 2023

U prvih šest mjeseci Pomozi.ba organizacija donirala 1,6 miliona KM za liječenja oboljelih bh. građana

Udruženje Pomozi.ba u prvih šest mjeseci 2021. godine doniralo je 1.622.647,56 KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana. Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente i to 611.876,39 KM, zatim na ugradnju kohlearnih
aparata 490.321,57 KM. Preostali dio uplaćen je za liječenje naših građana koji imaju razna druga oboljenja, od ljudi sa srčanim problemima, problemima sa vidom, opekotinama, dijaliznih pacijenata, pa do djece sa raznim vrstama poteškoća u razvoju.

Kada su u pitanju operativno-administrativni troškovi, u istom periodu utrošeno je 40.221 KM što je u procentima 2,48 % u odnosu na donirani dio. Spomenuti troškovi uključuju plate uposlenika koji rade prvenstveno u sektoru liječenja, kancelarijske i režijske troškove, održavanje portala za online donacije i gorivo utrošeno za obilazak pacijenata širom BiH.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji nam ukazuju povjerenje i doniraju preko Udruženja Pomozi.ba, a mi se trudimo da maksimalno opravdamo to povjerenje sa iskrenom željom da budemo što efikasniji u pružanju pomoći ljudima u potrebi.

Sve informacije vezane za aktuelne i završene kampanje Udruženja Pomozi.ba možete pronaći na web platformi www.pomoziba.org ili Facebook stranici
https://www.facebook.com/pomozi.ba/.

  Parlament BiH usvojio budžet od skoro 1,8 milijardi KM

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU