ChatBot

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 09.12.2019.godine oko 12,00 sati u ulici Šehida, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe N.M. rođen 1984.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 09.12.2019.godine policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koje je počinjeno 25.11.2019.godine u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno. Tom prilikom iz stambene zgrade koja je u fazi izgradnje, otuđeno je 19 razdjelnika za centralno grijanje, vlasništvo firme „Karašin Komerc“.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela P.J. rođen 1981.godine iz Bugojna, protiv kojeg slijedi podnesenje izvještaja nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Dana 09.12.2019.godine oko 06,40 sati na magistralnom putu u mjestu Margetići, općina Novi Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

– Vozač K.K. rođen 1997.godine iz Novog Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Fiat i

– Pješak M.Z rođena 1980.godine iz Novog Travnika, koja je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila teže tjelesne povrede, koje su konstatovane u kantonalnoj bolnici Travnik.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Novi Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 359 prekršajnih naloga, od kojih je 265 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena 2 vozača.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o