U sarajevskom naselju Briješće sinoć ranjena žena hicem iz pištolja

Jedna žena ranjena je sinoć hicem iz pištolja u sarajevskom naselju Briješće, općina Novi Grad Sarajevo – potvrdila je Feni glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Prema njenim riječima, sinoć oko 21.50 sati obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Mehmeda Arapčića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedna osoba povrijeđena.

– Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i zatekli povrijeđenu A.H., rođenu 1977. godine iz Sarajeva koja je zadobila povrede u predjelu noge nanesene dejstvom iz vatrenog oružja. A.H. je prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu noge i zadržana je na daljem liječenju – kazala je Novalić.

Četiri muškarca su lišena slobode. Muškarac B.H. je lišen slobode zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti i nanošenja teške tjelesne povrede. Tri muškarca A. K., A. K. i S. K. su lišeni slobode zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

– Uhapšene osobe su predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja – kazala je Novalić.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU