U Sarajevu automobil udario vozača električnog romobila

Kako su električni romobili dobili na popularnosti u Sarajevu tako, čini se, sve češće u posljednje vrijeme slušamo o udesima u kojima su učestvovali vozači ovih prevoznih sredstava.

Neki će reći zbog nepažnje onih koji upravljaju romobilima, ali i u velikom broju je tek sada “isplivala” nepažnja, neznanje i nepoznavanje saobraćajnih pravila vozača u Bosni i Hercegovini.

Jedna takav udes se dogodio jučer u Sarajevu i rezultirao je teškim povredama.

U ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, jučer u 14:40 dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali putničko vozilo marke “JEEP Cherokee”, kojim je upravljao K. F. i električni romobil marke “MS Energy”, kojim je upravljao A. T. iz Sarajeva.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je A. T. koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM-u UKC-a Sarajevo otpušten na kućno liječenje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj su obavili policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku Uprave policije MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

The post U Sarajevu automobil udario vozača električnog romobila appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU