U Sarajevu imunizacija posebnih kategorija stanovništva

Prema informacijama iz Centra za vakcinaciju iz Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra) sve za danas pozvane osobe su do 10 sati imunizirane

Za sutra je ostalo još 60 doza za preostale hemodijalizirane i osobe sa transplantiranim organima, čime će biti završena imunizacija stanovništva KS do dolaska nove pošiljke vakcina.

Zbog manjeg broja preostalih doza, sutra, odnosno u petak 14. maja, Zetra će raditi samo u prvoj smjeni od 8.00 do 14.00 sati.

Vakcinacija posebnih kategorija stanovništva prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS, starijih od 75 godina, hemodijaliziranih i osoba sa transplantiranim organima, zatim i odraslih pacijenata sa Down sindromom, hroničnih pacijenata i osoba koje boluju od rijetkih bolesti počela je od ponedjeljka, 10. maja. Od raspoložive 5.282 doze, prvog dana je vakcinisano 803, drugog 2.337, a jučer 1.896 osoba. Danas je vakcinisano 186 osoba.

Od ponedjeljka 17. maja u Zetri će biti nastavljeno vakcinisanje uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine koji primaju vakcine iz donacije Republike Turske, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU