15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

U Sarajevu konferencija o finansiranju medijskih servisa zapadnog Balkana

U sklopu regionalnog Projekta podrške javnim medijskim servisima na zapadnom Balkanu koji finansira EU, u Sarajevu će sutra biti održana međunarodna konferencija o temi “Finansiranje javnih medijskih servisa zapadnog Balkana”.

Konferencija je finalni objedinjujući sastanak o temi finansiranja javnih servisa, nakon održavanja pet nacionalnih okruglih stolova u: Beogradu, Podgorici, Prištini, Sarajevu i Tirani.

Regionalni sastanak okupit će pet interesnih grupa iz svake zemlje, uključujući menadžment nacionalnih javnih servisa i njihova upravna tijela, predstavnike vlada/parlamenata, nacionalne medijske regulatore i predstavnike relevantnih nevladinih organizacija. Pored toga, sastanku će prisustvovati i relevantni akteri društva zemlje domaćina.

Na konferenciji u Sarajevu, delegati će biti pozvani da iznesu svoje stavove o održivosti različitih pristupa finansiranju u nacionalnom kontekstu i opišu model za koji smatraju da bi najbolje funkcionisao na nacionalnom nivou.

Prezentacije će biti praćene sa tri panel diskusije tokom kojih će se istražiti specifični aspekti različitih modela finansiranja. Očekuje se da će taj proces dovesti do sporazuma na regionalnom nivou o principima koje treba primijeniti u svakoj od zemalja partnera u regionu.

Kako su najavili organizatori na konferenciji će biti predstavljen i dokument sa zajedničkim principima finansiranja javnih servisa koji će biti finalizovan po dobijanju relevantnih sugestija i stavova u diskusiji sa učesnicima na regionalnom sastanku.

(FENA) E.F.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima