U Sarajevu oduzet Seat od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja, vozio bez položenog vozačkog ispita

Sarajevska policija i sinoć je oduzela vozilo od još jednog vozača bez položenog vozačkog ispita i višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

U ulici Kurta Schorka, općina Ilidža, sinoć su u 21:40 sati policijski službenici PU Ilidža kontrolisali putničko motorno vozilo Seat, vlasništvo M.T., a kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 26-godišnji A.S. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.500 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

The post U Sarajevu oduzet Seat od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja, vozio bez položenog vozačkog ispita appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU