U Sarajevu ponovo uhapšen višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela Enes Kozić

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Policijske stanice Stari Grad, odjeljenje kriminalističke policije, uhapsili su višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela Enesa Kozića.

On je ovoga puta uhapšen zbog teške krađe i predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo na dalju obradu.

Enes Kozić je dobro poznat sarajevskoj javnosti obzirom da se radi o povratniku u vršenju krivičnih djela.

Odslužio je više zatvorskih kazni za krivična djela neovlašteno posjedovanje oružja i municije, lažno prijavljivanje, napad na ovlašteno službeni lice, posjedovanje i omogućavanje opojnih sredstava.

Pred Tužilaštvom KS je da odluči šta će biti za krivično djelo teška krađa.

Kozić je, podsjetimo, i akter događaja na od jula 2020. godine na Vratniku kada je s još dvojicom muškaraca s namjerom bijega od policijskih službenika, fizički napao jednog o trojice policajaca koji su bili u potjeri za njima.

Kozić je tada policajcu nanio povrede.

Nakon toga je priznao napad, odslužio zatvorsku kaznu, da bi se napadnutom policajcu trenutno sudilo za nanošenje lakih tjelesnih ozljeda Koziću.

Kozić je poznat i kao jedan od aktera u noći kada je prilikom policijske potjere život izgubio Adnan Hadžagić.

U policijskom izvještaju je navedeno da je Hadžagić preminuo nakon pada sa zida visine dva metra – ali iznad ovog slučaja stoji mnogo upitnika, nelogičnosti i oprečnih mišljenja.

Zbog ovoga je podignuta optužnica protiv sarajevskih policajaca zbog zlostavljanja i ubistva Adnana Hadžagića. Vrijedi spomenuti i da zbog prošlosti kakvu Hadžagić ima policajci uživaju podršku građana.

Krajem novembra prošle godine na kuću Kozića je bačen molotovljev koktel, a on je prvo tvrdio da je to upravo zbog slučaja Hadžagića, a samo dan poslije i da iza svega sigurno stoji punica koja je odvela kćerku jer je s Kozićem živjela u nevjenčanoj zajednici.

The post U Sarajevu ponovo uhapšen višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela Enes Kozić appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU