5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

U Sarajevu predstavljena Građanska povelja o odgovornom ponašanju na društvenim mrežama za izbore u BiH

Centar za humanitarni dijalog predstavio je danas u Sarajevu Građansku povelju o odgovornom ponašanju na društvenim mrežama za izbore u Bosni i Hercegovini.

Ovo je prva Povelja građana na Balkanu koja ima za cilj poboljšati kvalitetu ponašanja stranaka, političara i javnih institucija na društvenim mrežama.

Povelja definira jasne standarde odgovornog diskursa društvenih medija, pozivajući sve aktere na odgovorno korištenje društvenih medija uoči izbora u oktobru.

Vođa projekta „Građanski forum za odgovornost na društvenim mrežama“ Mark Baskin je ispričao da su uspjeli artikulirati interese i potrebe građana za odgovornom komunikacijom na društvenim mrežama, bez jezika mržnje, bez diskriminacije po bilo kom osnovu.

Apelujemo na sve građane, političke aktere, medije, novinare, platforme i prije svega korisnike da pročitaju ovu Povelju, kako bi osigurali da internet prostor postane mjesto javnog pozitivnog diskursa, a bazirano na principima uzajamnog poštovanja, dostojanstva, sigurnosti u korištenju, privatnosti u djelovanju, tačnosti informacija, iskrenosti i zadovoljstva – kazao je jedan od učesnica Foruma, Marko Milinčić.

www.tvsa.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU