U sjedištu Gradske uprave potpisan ugovor za izgradnju Centra za srce

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor Privatne zdravstvene ustanove Specijalna bolnica „Centar za srce – KM“ prof.dr. Mirsad Kacila potpisali su danas u sjedištu Gradske uprave ugovor o osnivanju prava građenja za izgradnju objekta i uspostavu specijalističke zdravstvene ustanove za liječenje bolesti srca i kardiovaskularnog sistema u Zenici.

Pravo građenja osniva se na gradskom građvinskom zemljištu koje se nalazi na sjeveroistočnom dijelu Kantonalne bolnice Zenica površine oko 1.000 metara kvadratnih.

Buduća ustanova će obezbijediti dodatni kvalitet zdravstvenih usluga, odnosno procedura vezanih za kardiohirurgiju, kardiologiju, interventnu kardiologiju, dodatne zdravstvene usluge kao i zahvate na perifernim krvnim sudovima.

Odluku o prihvatanju ponude i sklapanju Ugovora o osnivanju prava građenja, donijelo je Gradsko vijeće Zenica na 20. sjednici održanoj 20.2.2022. godine“, podsjetio je gradonačelnik Kasumović.

Počet ćemo gradnju kada sva dokumentacija bude gotova“, rekao je dr. Mirsad Kacila, napomenuvši da se kod pružanja budućih usluga radi o procedurama vertikalnog fonda solidarnosti. Svi osigurani pacijenti ZDK moći će, na osnovu uputnice, koristiti usluge buduće ustanove u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

Osiguranje potrebnih dozvola trebalo bi biti okončano do septembra tekuće godine za kada je predviđen početak radova na novoj ustanovi, a rok za okončanje je 24 mjeseca.
(Š. Babić)

The post U sjedištu Gradske uprave potpisan ugovor za izgradnju Centra za srce appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU