U sklopu Lukavačkog sajma turizma i ekologije ‘List’ bit će održan 25-ti jubilarni izbor Miss FBiH 2020.

25-ti jubilarni izbor Miss Federacije BiH 2020 će se po prvi put održati 08.05.2020 godine u Bosanskom kulturnom centru u Lukavcu. Cijelu manifestaciju uživo će prenositi Federalna TV u 21h. Nakon održanih kantonalnih kvalifikacionih izbora i kastinga, u finalnoj večeri će se natjecati 26 najljepših djevojaka iz Federacije BiH.

Direkcija Miss BiH obilježava svoj Jubilej 25 godina izbora Miss BiH za Miss Svijeta, koji nosi epitet „Ljepota sa svrhom“ te promovira pozitivne vrijednosti, volonterizam, humanizam, mladost i ljepotu.

Posebnost ove godine je da se izbor Miss Federacije BiH održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije „List“ u Lukavcu, koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Opštine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša. Na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu održana je prezentacija 18-tog Sajma turizma i ekologije „List“ Lukavac. Tom prilikom, prošlogodišnja Miss Federacije BiH Amina Smajić bila je specijalna gošća, koja je će titulu predati nasljednici na izboru Miss Federacije 8. maja u Bosanskom kulturnom centru u Lukavcu.

Sama činjenica da se 18-ti Lukavački sajam turizma i ekologije održava tradicionalno 17 godina za redom, i da se na 17-tom međunarodnom sajmu okupilo 162 izlagača iz 11 zemalja, ukazuje na to da je „List“ jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija iz oblasti turizma u BiH.

Ono po čemu je Lukavac definitivno poznat su dva jezera, Bistarac i Modrac, koji su omiljena destinacija za razonodu za sve lukavčane i mnoge goste iz okoline. Mogućnosti su neiscrpne. Na skoro 1500 metara uređene plaže, nalaze se raznovrsni kafići, restorani, noćni klubovi, koji privlače goste iz svih krajeva naše i susjednih zemalja.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU