U Srbiji se ukidaju kovid potvrde

Krizni stožer Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa odlučio da se od subote ukinu kovid potvrde koje su do sada važile za ulazak u ugostiteljske objekte poslije 20.00 sati.

Srbijanska ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je posle sjednice Kriznog stožera da ukupan broj pregleda, učestalost obolijevanja i umiranja od covid-19 ukazuje da je epidemiološka situacija u toj zemlji povoljnija, zbog čega su ublažene protuepidemijske mjere, prenosi Beta.

Na snazi ostaje i dalje preporuka za nošenje maski u zatvorenim prostorijama, a na skupovima u zatvorenom prostoru ukida se limit broja ljudi. Također, od subote sva kina i kazališta moći će da rade normalno.

Ostaje na snazi i izolacija oboljelih od sedam dana ili po potrebi duže.

Za putnike u međunarodnom prometu i dalje je obvezan dokaz o cjepljenju, o preležanoj bolesti ili serološki test za ulazak u Srbiju.

Usvojena jepreporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju da se preporuča dodatna, “buster” doza, odnosno četvrta doza cjepiva protiv koronavirusa, za sve starije od 18 godina, kao i za djecu od 12 godina, pet mjeseci poslije prethodne “buster” doze.

FENA M. K.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU