-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  U srijedu u Hotelu Tuzla prezentacija turističke ponude Vrnjačke Banje

  ()

  Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko liječilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlačan turisticki centar za odmor i rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda.

  Vrnjačka Banja ima veoma dugu liječilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV vijeka Rimljani su izgradili svoje liječilište i oporavilište AQUAE ORCINAE. O tome nam svjedoče arheološki nalazi u užem jezgru rimske banje, odnosno bazen za kupanje, rimski izvor tople mineralne vode (Fons Romanus) i mnoštvo kovanog novca koji je iz kultnih motiva ostavljen u ljekoviti izvor.

  vrnjačka-banja

  Vrnjačka Banja raspolaže smeštajnim kapacitetima od preko 15.000 ležaja, od kojih se oko 4.500 nalazi u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima, 850 ležaja je u zdravstvenom centru i oko 10.000 u domacoj radinosti (koji nisu svi kategorisani). U Vrnjačkoj Banji se nalaze hoteli visoke kategorije koji u svojim sadržajima imaju pokrivene bazene, kongresne dvorane i sportske sadržaje.

  hotel-merkur-vrnjacka-banja

  Eksploatacija mineralnih izvora Vrnjačke Banje počela je 1970. godine. Popularna voda u staklenim bocama počela je veoma brzo da osvaja tržište i da pronosi slavu mjesta iz kog potiče. Mineralna voda “Vrnjci” najbolje asocira na Vrnjačku Banju. Još nekoliko prestižnih firmi iz ovog mjesta u posljednjih nekoliko godina izborilo se za sličan status koji je godinama imala samo mineralna voda “Vrnjci”, a to je da izgovorom samog imena firme pomislite na blagodeti i ljekovitost Vrnjačke Banje. Preko cijele godine, posebno u mjesecima ljetnje turisticke sezone, Vrnjačka Banja svojim poshetiocima nudi izuzetno bogat, sadržajan i raznovrstan kulturno – zabavni program. Brojni sportsko – rekreativni objekti i tereni pružaju vrlo povoljne uslove za rekreaciju i pogodni su za pripreme vrhunskih sportskih ekipa.

  Prezentacija turističkih potencijala Vrnjačke Banje održaće se u srijedu 17.7.2019 godine od 14 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, a u goste nam dolaze svi značajniji turistički radnici iz ovoga grada.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO