U subotu predstava za bebe „Prije nego dijete zaspi“

U subotu, 13. marta u 18 sati  Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti odigrana predstava za bebe „Prije nego dijete zaspi“. Predstava je nastala u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i u režiji Miroljuba Mijatovića.

„Prije nego dijete zaspi“ je predstava za bebe koja govori o tome što se događa kada tri djevojčice ne mogu zaspati i preporučuje se za prvi dolazak djece u pozorište. Predstava je namijenjena za djecu uzrasta iznad godinu dana.

U predstavi igraju glumice zeničkog BNP-a Anđela Ilić, Ermina Nišić i Adna Hasanić. Scenografiju predstave potpisuje Mensur Begičević, a kostimografiju i kreaciju lutaka Ena Begičević-Čeliković. Za izradu lutaka su bili zaduženi Mensur Begičević i Maida Šišić. Muziku predstave potpisuju Abidin Čolaković i Elvir Škiljo.

Moli se pozorišna publika da poštuje sve važeće higijensko-epidemiološke mjere u prostorijama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, kako bismo u zaštitili jedni drugi i omogućili nam svima bezbijedne dolaske u naše Pozorište.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU