U TK devet novih slučajeva zaraze virusom, ukupo 18 zaraženih

Tokom noći u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla 46 osoba je testirano je na korona virus. Virusna infekcija COVID-19 potvrđena je kod devet osoba od kojih se pet povezuje za prvim slučajem medicinske sestre iz zdravstvene ustanove “Medical Institute Bayer” Tuzla.

Na području Tuzlanskog kantona za sada ima ukupo 18 zaraženih korona virusom. Devet osoba kod kojih je ranije potvrđen virus hospitalizirani su u izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla u Slavinovićima. Kod tri osobe su ustanovljeni su nešto teži simptomi dok ostali imaju lakšku kliničku sliku. Nakon epidemiološke obrade bit će poznato hoće li i svi novozaraženi biti smješteni izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Podsjetimo, Kantonalni štab civilne zaštite donio je Naredbu kojom se naređuje direktoru ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla da za potrebe Kantonalnom štabu civilne zaštite stavi na raspolaganje resurse koji su potrebni za prevenciju i sprečavanje širenja bolesti koje izaziva korona virus (COVID-19).

(Tuzlanski.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU