U toku istraga povodom požara u Covid bolnici u Tuzli, nastradala 52-godišnja žena

U toku saslušanja više osoba

Po nalogu Tužilaštva istražitelji OKP PU Tuzla jučer su obavili uviđaj u Covid odjelu u Klinici za plučne bolesti u Tuzli, (bolnica u Slavinovićima) nakon što je u ranim jutarnjim satima došlo do požara u kojem je smrtno stradala M.H (52) iz Kalesije, prenosi enovosti.ba.

Uz istražitelje PU Tuzla na uviđaju je bio i inspektor protivpožarne zaštite. U toku su saslušanja više osoba u svojstvu svjedoka te se pribavlja potrebna relevantna medicinska dokumentacija, kao i dokumentacija iz Klinike o protokolu i načinu postupanja sa pacijentima.

”Tužilaštvu će izvještaj dostaviti PU Tuzla, kao i inspektor protivpožarne zaštite. Provode se sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdili uzroci izbijanja požara i druge okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj. Do dostavljanja izvještaja i potrebnih dokaznih materijala nismo u mogućnosti pouzdano govoriti o uzrocima požara. Kada se analiziraju pribavljeni dokazi će se utvrditi da li je potrebno raditi određena vještačenja”, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, u požaru koji je izbio juče u bolnici u Slavinovićma jedna osoba je smrtno stradala.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU