7.7 C
Sarajevo
Utorak, 4 listopada, 2022

U Travniku će biti proglašeni najuspješniji sportisti godine u SBK/KSB

U organizaciji Sportskog savez SBK/KSB, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB u petak, 21. februara 2020. godine u JU „ Centar za kulturu općine Travnik sa početkom u 19:00 sati, bit će održana 17. manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu”.

Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna koji su u protekloj godini svojim radom, trudom i zalaganjem postigli odlične rezultate i pokazali da je Kanton rasadnik mladih sportskih talenata.

Sportski savez SBK/KSB pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB ovog petka će proglasiti najuspješnije sportiste Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna za 2019. godinu.
Domaćin ovogodišnje 17. manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu„ je Travnik gdje će biti proglašeni najuspješniji sportisti u 20 kategorija.

Glavna nagrada je sportista i sportistkinja godine, a osim toga bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova. Također će biti proglašen i najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Na ovogodišnjem „Izboru najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu„ bit će uručene i nagrade za najuspješnijeg sportistu i ekipu u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem kao i nagrada publike koju organizuje portal travnički.info. Također će biti proglašen najbolji sportski radnik i sportski novinar godine.

  Tuzlanska porodica prihvatila Youssefa iz Alžira kao rođenog sina

Sportski savez SBK/KSB i ove godine dodijelit će nagrade za životno djelo, bronzane, srebrene i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2019. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Doprinos manifestaciji svojim učešćem dati će Hor JU “Centar za kulturu Općine Travnik”, KUD „Turbe“ Travnik, vokalni sastav „Lašvanske dive“ i svjetski i evropski prvaci u argentinskom tangu Travničanka Valentina Vavra koja je svoje prve plesne korake napravila u Plesnom studiju prijatelji djece ” Maja ” u Travniku i Sarajlija Vedran Marčeta.
Sportski savez SBK/KSB prepoznaje važnost i značaj sporta u životu mladih i od svog osnivanja kontinuirano prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve sadržaje afirmiše mlade koji na najbolji način predstavljaju Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna, ali i Bosnu i Hercegovinu na brojnim takmičenjima širom svijeta. Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa na području SBK/KSB jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu” bit će održana 21. februara 2020. godine sa početkom u 19,00 sati u JU ” Centar za kulturu općine Travnik“ uz bogat kulturno-zabavni program, a generalni sponzor manifestacije je No 1 brend koji osvaja, zlatni sponzor Općina Travnik i Vlašić-gradnja Travnik, srebrni sponzori Flash-team, Gornji Vakuf-Uskoplje i BSI Jajce, dok su bronzani sponzori manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Knatona za 2019. godinu”, KSC “Bugojno”, Bugojno, JU “Centar za kulturu općine Travnik” i Dom-projekt Travnik.

  MUP SBK / Prilikom kontrole Travničanin predao cannabis, speed i ecstasy, kao i jedan plinski pištolj

Najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna izabrani su u skladu sa Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU