U Travniku osnovana Udruga “Interaktiva”


Osnivačkom skupštinom održanoj u listopadu 2023. godine osnovana je Udruga Interaktiva sa sjedištem u Novoj Biloj, koja je potom registrirana u Ministarstvu pravosuđa i uprave Kantona Središnja Bosna.

Neki od ciljeva Interaktive su unaprjeđivanje kvalitete života pojedinaca, obitelji i zajednica promicanjem, stvaranje zdravih životnih stilova mladih s naglaskom na edukaciju i informiranost, zdravlje, nenasilje, povezivanje i komunikaciju; promicanje, razvitak i unapređenje neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, djelovanje na području mentalnog zdravlja društva, posebno mladih, zagovaranja odgovornog odnosa društva, posebno mladih, prema svojoj okolini i okolišu, povećavanje osjetljivosti mladih po pitanjima rodne i i spolne jednakosti; stvaranje dijaloga i partnerstva odraslih i mladih na području problematike mladih.

Udruga Interaktiva okuplja one koji su spremi na suradnju, povezivanje s građanima, ostvarivanje pluralnog i slobodnog društva, a čine je mladi magistri, profesori, inženjeri, studenti raznih struka.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu jednoglasno je izabrana Matea Cakalin, magistra prava.

„Postoji široka lepeza društvenih pitanja i problema na čijem rješavanju se može uspješno dinamizirati aktivizam i entuzijazam građana, od čega će najveću korist imati društvo u cjelini.Prepoznavanje i njegovanje ljudskih potencijala, stvaranje prilika za njihovo iskazivanje te poticanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u svim područjima društvenog djelovanja, sastavi su dio vizije naše Udruge“, rekla je Cakalin.

Za zamjenika predsjednice izabran je Mario Gazibarić, mladi inženjer laboratorije.

„Drago mi je da sam dio ove ambiciozne interaktivne ekipe. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kontinuirano razmjenjivati znanja i ideje te doprinijeti široj lokalnoj zajednici“, istaknuo je Gazibarić.

Za tajnicu Interaktive izabrana je Iva Šipić, mlada i ambiciozna studentica politologije.

„Radujem se svakom budućem, zajedničkom radu naše Udruge i vjerujem da je ovo veliki, pozitivan korak za nas i naše sugrađane“, dodala je Šipić.

Udruga ovim putem poziva sve ambicione, proaktivne, mlade i dokazane osobe za se priključe i zajedno stvaraju nove lijepe i pozitivne priče.

 

 

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU