U tuzlanskom naselju Sjenjak gradi se novi park sa pratećim sadržajima

Imamović: Bit će to jedan ukras i udobno mjesto kao elemenat kvaliteta života

U skladu sa planiranim aktivnostima Grada Tuzle na izgradnji komunalne infrastrukture, u toku su radovi na uređenju parka u dijelu naselja Sjenjak, na osnovu projektno-tehničke dokumnetacije urađene od strane UO Zavod za urbanizam Tuzla.

Projektom je planirano uređenje zelenih površina – humuziranje, zasijavanje trave, sadnja visokog i srednjeg rastinja i cvjetnjaka, ukupne površine 6755 m2, izrada oivičenih popločanih pješačkih staza, ukupne površine 1023 m2, postavljanje urbanog mobilijara (klackalice, tobogani sa kulom, ljuljaške, vrtuljak, tunel, kao i sprave za street workout), 40 parkovskih klupa i 30 korpi za otpatke.

Planirano je i postavljanje opreme za vanjski šah, žardinjere sa dijelom za sjedenje u centralnom dijelu parka, kao i postavljanje javne rasvjete sa LED svjetiljkama. Ugovorena vrijednost radova je 175.500 KM.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamovića, kada se govori o projektima komunalne infrastrukture u Tuzli, može izdvojiti i nekoliko značajnih koji se odnose na uređenje i izgradnju parkova.

“Ovaj park smo zamislili, a i po želji građana Sjenjaka, kao jedan mirni park, gdje se sa malim djetetom može prošetati. Da može prošetati i starija osoba, a da ne strahuje da će je lopta udariti u glavu. Ovaj dio grada će dobiti jedan udobni mirni park sa osmišljenom hortikulturom i udobnim klupama. Bit će to jedan ukras i udobno mjesto kao elemenat kvaliteta života. Za one koji nemaju dvorište nego balkon, neka ovo bude njihovo dvorište”, izjavio je gradonačelnim Imamović. (RTV7)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU