U Tuzli večeras predstavljanje knjige „100 godina Slobode“

U Tuzli će večeras biti promovirana knjiga „100 godina Slobode“ autora Almira Šećkanovića i Harisa Šahovića, u kojoj kroz 50 priča sa osobama koje su na svoj način ostavile trag u istoriji sportskog kolektiva iz Tuzle, oslikavaju period od 1919. godine do danas.

Prva priča je posvećena osnivaču kluba, narodnom heroju Mitru Trifunoviću Uči, a ističu se i priče o nekadašnjem igraču i direktoru kluba, Aleksandru Ivošu, velikanima nogometa poput Fahrudina Avdičevića, Jusufa Hatunića, Mustafe Hukića i drugima iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, koji je po mnogo čemu bio i najuspješniji period u djelovanju NK Slobode.

– Naš cilj bio je da istoriju Slobode prikažemo kroz priče o ljudima koji su je stvarali u proteklih stotinu godina i da knjiga dođe u što više porodičnih domova, ne samo u Tuzli, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sloboda je jedan od prvih bosanskohercegovačkih klubova koji u kontinuitetu postojanja dočekuje 100. rođendan pa je samim tim veći i njen nacionalni značaj – kaže autor – novinar Almir Šećkanović.

Knjiga „100 godina Slobode“ štampana je u 800 primjeraka, izdavanje su podržali Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda”, te Nogometni savez BiH, a promocija u hotelu „Mellain“ najavljena je za večeras u 18 sati.

(FENA) H.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU