U Visokom održana manifestacija „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo”

Manifestacija „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo“, kojom su obilježeni Ramazanski bajram i Dan šehida, održana je sinoć u Visokom.

– U bogatom programu nastupili su: Hfz. Aziz Alili, Armin Muzaferija, Bajro Perva, Grupa solista „Ašik“, Emir Fejzić i Hor imama  MIZ „Visoko“. Izvedene su najljepše ilahije i kaside povodom značajnog datuma, u kojem se sjećamo svih stradalih sugrađana – najboljih sinova BiH – naših šehida, ali u kojem ispraćamo i najdražeg nam gosta – mubarek mjesec Ramazan – saopćeno je iz gradske uprave.

Obratili su se i neki od organizatora manifestacije – glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko Midhat ef. Čakalović i gradonačelnica Visokog Amra Babić.

– Sigurna sam da večeras ne postoji srce koje nije dirnuto. Sretna sam što smo napunili dvoranu “Mladost” i time pokazali da ne zaboravljamo naše šehide i poginule borce te da se znamo na dostojanstven način radovati Bajramu – kazala je gradonačelnica.

Podsjetila je na to da je u dvorani “Mladost” prije 15 godina, drugog dana Ramazanskog bajrama, na Dan šehida, održana i promocija monografije šehida i poginulih boraca koja je publici prikazivana tokom početka programa sinošnje manifestacije.

– Na tom ekranu vidjeli ste 314 imena, 314 osoba, 314 sinova i očeva. Ni nakon 15 godina mi ne posustajemo. Mi izdati ne znamo i s ponosom nastavljamo našu borbu za Bosnu i Hercegovinu – rekla je Babić.

Sinoćnju manifestaciju organizirali su Grad Visoko, medžlis Islamske zajednice Visoko i Gračanica i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”.

Program jedinstvene manifestacije kojim je obilježen veliki muslimanski praznik i Dan šehida završen je učenjem salavata i sure ašere.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU