(VIDEO) Održan 9. Sajam zapošljavanja: U SBK ponuđeno preko 580 slobodnih radnih mjesta

Više od 60 poslodavaca predstavilo je u srijedu ponudu radnih mjesta na 9. izdanju Sajma zapošljavanja u Vitezu koji bi, prema očekivanjima organizatora, tijekom dana trebalo posjetiti gotovo 1.000 nezaposlenih.

Prema podacima Službe za zapošljavanje, u SBŽ-u je krajem svibnja bilo 32.597 nezaposlenih, dok se, istovremeno, poslodavci, zbog iseljavanja ljudi, suočavaju s nedostatkom kvalificiranih radnika.

– U evidenciji imamo oko 11.000 nekvalificiranih radnika. U okviru suficitarnih zanimanja su diplomirani pravnici i ekonomisti, a deficitarni, s visokom stručnom spremom, su inženjeri geodezije i liječnici – kazao je direktor Službe Željko Lončar.

Ocijenio je kako sajam zapošljavanja predstavlja dobru priliku za susret poslodavaca i nezaposlenih te da su protekle godine postignuti i značajni rezultati.

– Od oko 750 nezaposlenih s prošlog sajma, 300 je, već proteklih godinu, u radnom odnosu. Ako i ovaj sajam bude imao sličan uspjeh, bit ćemo zadovoljni – naglasio je on.

Sajam zapošljavanja u Vitezu organizira Služba za zapošljavanje SBŽ-a, uz potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade SBŽ-a.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU