U Vitezu se pravi nova luksuzna jahta od pola miliona eura

Narudžbe za novi model jahte stižu iz svih krajeva svijeta, ali i od domaćih kupaca

Na brodogradilištu u Vitezu, uprkos pandemiji koronavirusa, nema predaha. Vrijedni radnici firme “Derubis Yachts”, vlasništvo Denisa Kraljevića, grade potpuno novi model jahte koja će biti usidrena na najpoznatijim svjetskim destinacijama.

Ovo gradilište nalazi se pored magistralne ceste M-5, gdje se predano radi na novoj verziji jahte čija će svjetska prezentacija biti održana u Sarajevu. Kraljević kaže da se radovi polako privode kraju, piše Avaz.

“To je veći brod od onog koji smo ranije radili za pet stopa. Dva metra je duži, širi i pola metra viši, a kategorija je, također, potpuno druga. Radi se o još jačoj klasi, luksuznijem i većem brodu, čiji osnovni model košta pola miliona eura”, pojašnjava Kraljević.

u vitezu se pravi nova luksuzna jahta od pola miliona eura

Ne krije kako su mislili da će prvi brod teško proizvesti, a i prodati, ali reakcija s tržišta bila je odlična i na kraju se ispostavilo da su napravili premalo.

“Sada smo sebi dali oduška da napravimo još više tehničkih noviteta i da brod bude još bolji. Jahta se sastoji od 1.100 dijelova, uglavnom iz Evrope. Sada smo ušli na tržište najzahtjevnijih kupaca koji su navikli na kvalitet i ne možete im prodati bilo šta”, ističe on.

Narudžbe za novi model jahte stižu iz svih krajeva svijeta, ali i od domaćih kupaca.

“Već smo sklopili ugovor s domaćim kupcem. Tako da ćemo u Sarajevu prezentirati i poznatog domaćeg kupca i domaći brod, prvi iz ove serije”, otkriva Kraljević.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU